Інтернет-користувачі визнали проект “Ціна держави” найкращим українським сайтом 2016 року

Друзі, дякуємо Вам за підтримку та ділимося чудовою новиною! У понеділок, 2 травня, німецька медіакомпанія Deutsche Welle оголосила в Берліні переможців 12-го міжнародного конкурсу сайтів і блогів The Bobs. У номінації “Найкращий сайт або блог українською” інтернет-користувачі обрали проект “Ціна держави”!

Переможців конкурсу The Bobs традиційно обирає міжнародне журі, яке представляє 14 мов світу, та інтернет-користувачі (шляхом відкритого онлайн-голосування на сайті конкурсу www.thebobs.com. Переможці за версією журі обираються в чотирьох міжнародних номінаціях: Найкраща соціальна ініціатива в мережі, Найкраща інновація, Культура і мистецтво, Громадянська журналістика в мережі. Окрім того, на конкурсі існують національні номінації (Найкращий сайт або блог українською та ще 13-ма мовами конкурсу).

Переможців національних номінацій обирають виключно інтернет-користувачі.

Про “Ціну держави”

“Розтлумачимо бюджет так, щоб Ви зрештою взнали, куди діваються сплачені Вами податки, і почали на це впливати”, – так пояснюють свою мету експерти проекту. “Ціну держави” створено як для зацікавлених громадян, так і для фахової публіки. Окрім дохідливих відповідей на складні запитання, ініціатива пропонує скористатися двома інтерактивними “калькуляторами”. Перший – це “рахунок від держави”, щоб дізнатися, скільки податків вираховується з заробітної плати. Другий – “пенсійний калькулятор”, який показує розмір майбутньої пенсії користувача за чинним українським законодавством. Проект реалізують фонд Східна Європа та громадська організація CASE Україна за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Микола Малуха, комунікаційний координатор “Ціни держави”: “Ми надзвичайно раді перемозі, оскільки це для нас визнання корисності “Ціни держави” для суспільства. Цього року ми плануємо перекласти українською мовою багато суспільно важливої економічної літератури, гейміфікувати корупційні процеси в державі та відобразити їх на нашому сайті, а ще – створити низку інтерактивних інструментів, які перетворять українців на свідомих платників податків та підштовхнуть їх до більш активної життєвої позиції у впровадженні реформ. Всі ці плани ми зможемо реалізувати лише за допомогою краудфандингу. Тому перемога в цьому конкурсі стане додатковим стимулом для людей інвестувати свої гривні у прогресивні економічні зміни в Україні”.

Оксана Романюк, член журі конкурсу з України: “The Bobs цікавий тим, що показує тренди, які панують у громадянських суспільствах різних частин світу… За всі роки, протягом яких я беру участь у конкурсі, найбільше якісних і потужних проектів було, напевно, саме нині. Але й українські проекти входили до першої трійки або п’ятірки під час голосування міжнародного журі”.

Для участі в #thebobs16 інтернет-користувачі з усього світу номінували понад 2300 проектів. 126 із них за вибором журі увійшли до фіналу. Під час онлайн-голосування за фіналістів #thebobs16 віддали понад 100 тисяч голосів.

Конкурсні мови The Bobs – українська, арабська, бенгальська, китайська, німецька, англійська, французька, гінді, індонезійська, перська, португальська, російська, іспанська і турецька.